dinsdag 29 maart 2011

SAY NO TO PLASTIC!


Je kent ze vast wel het ouderwetse boodschappennetje.Echter de Turtle Bag is Fairtrade,supersterk,gemaakt van natuurlijk vezels,biologisch afbreekbaar,ethisch,praktisch en verkrijgbaar in hippe vrolijke kleurtjes.

 Founder van de Turtle bag is ecoloog Beth Williams die zich in zet voor het millieu en het behoud van de schildpad.Het bijzondere prehistoriche zeereptiel dat bedreigt word met het uitsterven door plastic.Plastic afval wat de oceaan en onze zeeen vervuilt.Zeeschildpadden zien het plastic vaak aan voor kwallen of een andere lekkernij. Het eten van de onverteerbare troep leidt tot verstopping en interne snijwonden met verzwakking of de dood als gevolg.Beth werkt nauw samen met het Turtle Conservation Project in Rekawa.Rekawa is een klein dorp gelegen aan de zuidkust van Sri lanka een van de belangrijkste plekken waar vijf van de zeven bedreigde schildpadsoorten nesten.In het verleden waren de schildpad eieren en het koraal een belangrijke inkomstenbron voor de bewoners van Rekawa.Het Turtle Conservation Project heeft een collectief opgericht wat zorgt voor een duurzame inkomstenbron voor de bewoners.Onder andere de Turtle Watch waar de  schildpadnesten beschermd worden.En de productie van de Turtle Bags lijn.Waar onder de geweven stringbags maar ook diverse modellen tassen van gerecycled plastic. Dus: Zeg nee tegen plastic! en steun met  de aankoop van de eco-vriendelijke Turtle Bag het Turtle Conservation Project.

Nu verkrijgbaar bij Milagros Mundo in de kleuren: hot pink,duck egg green,tomato red,Plum & Aqua.
Milagros Mundo
Postjesweg 23
1057 DV Amsterdam
Nederland


vrijdag 11 maart 2011

TONNY'S FAIRTRADE PAASEITJES


Dit jaar viert Tony’s Chocolonely zijn vijfjarig jubileum.Tony’s Chocolonely bestaat sinds 2005 en timmert hard aan de weg om iedereen van deze super lekkere 100% slaafvrije chocola te laten genieten. 
Al vijf jaar word uiterste best gedaan om de lekkerste chocola te maken.
Mijn voorkeur Tony's hazelnoot."I am officially hooked!"
Het is niet alleen eerlijk maar ook super heerlijk.
Nu Pasen er aan komt heeft Tony's ook speciale paaseitjes.
Verpakt in een schattig kwarteleidoosje. 12 in een dozijn verkrijgbaar in de combinatie puur,melk en hazelnoot praline.Yummie!

Milagros Mundo
Postjesweg 23
1057 DV Amsterdam
Nederland

 

woensdag 9 maart 2011

♥ KENANA ♥

    Fairtrade knuffels uit Kenia


Een bijzonder fairtrade project zijn de knuffels met zeer hoog knuffel gehalte van de Kenana groep.Handgemaakt met liefde door vrouwen in Njoro,Kenia.Gebreid van 100% natuurlijk wol of katoen.De kleuren zijn verkregen door het wol of katoen te koken in natuurlijke plant extracten.Omdat de knuffels handgemaakt worden is iedere knuffel uniek.Elke knuffel is gelabeld en persoonlijk gesigneerd door de maakster.
Kenana heeft als doel het persoonlijk leefklimaat van de vrouwen te verbeteren.Met het breien van de knuffels biedt Kenana de vrouwen de mogelijkheid om wat onafhankelijkheid te bereiken en het familie-inkomen aan te vullen.Naast het zorgen voor een inkomen word ook aandacht en zorg besteed aan opleiding en humanitaire zorg.
Er wordt samengewerkt met een reeks gezondheidsklinieken die voorlichting geven op het gebied van HIV/AIDS, gezinsuitbreiding en homeopathie. Deze klinieken dienen niet alleen om de vrouwen te behandelen maar leiden hen ook op zodat de vrouwen goed geïnformeerd zijn en bekwamer worden om voor zichzelf en hun families te zorgen.
Recente collectie 2011 http://milagrosmundo.blogspot.com/2011/10/kenana-babyboom.htmlMilagros Mundo
Postjesweg 23
1057 DV Amsterdam
Nederland

WITH LOVE FROM RWANDA

                                                   Fairtrade poppetjes

Deze vrolijke poppetjes zijn afkomstig van een bijzonder kleinschalig fairtrade project uit Rwanda van B.Licht.Nadat hij vrijwilligerswerk gedaan had bij het Rwanda village concept project in Huye,ontstond het idee om een aantal gemotiveerde vrouwen te helpen hun handgemaakte producten te verkopen.Deze vrolijke handgemaakte poppen zijn  handgemaakt door een select groepje vrouwen uit Butare,Rwanda.
Rwanda is een door de genocide van 1994 zwaar getraumatiseerd land.Vele vrouwen en kinderen hebben HIV of Aids en zijn misbruikt,veel mannen zijn vermoord of zitten in de gevangenis.Het grootste gedeelte ven de bevolking leeft op het platteland,waar de bestaans voorzieningen gering zijn.

Met de aankoop deze poppen word de onafhankelijkheid van deze vrouwen gesupport.En daarmee ook de zorg voor hun geadopteerde kinderen en andere familieleden. 

Milagros Mundo
Postjesweg 23
1057 DV Amsterdam
Nederland

Fairtrade & International Womensday

Internationale vrouwendag bestaat vandaag 100 jaar
Wereldwijd behoren mannen en vrouwen  formeel dezelfde rechten te hebben. Dit is vastgelegd in internationale mensenrechtenverdragen. In de praktijk blijkt dit wereldwijd echter niet voldoende om achterstelling van vrouwen tegen te gaan.Milagros mundo steunt met de verkoop van fairtrade producten  women empowerment .Uit onderzoek van de Fair Trade Federation is gebleken dat 76% van de Fair Trade-productie gedaan wordt door vrouwen.Fairtrade creeert voor veel vrouwen werkgelegenheid met waardige arbeidsomstandigheden,ontwikkeling en stimulering van  vaardigheden en eerlijk loon.Dit betekend bevordering van de onafhankelijkheid van de vrouw voor een beter leven voor haar zelf,haar gezin en haar familie.

maandag 7 maart 2011

PUTUMAYO PRESENTS - BOSSA NOVA


LENTE KRIEBELS

Het voorjaar is in aantocht.De dagen zijn langer licht en het voorjaars zonnetje schijnt.
De nieuwe Putumayo cd met heerlijke Bossa Nova sound geeft je pas echte lente kriebels.Vrolijke tunes maar ook warm en sensueel.
De bossa nova is een muziekstijl eind jaren vijftig van de 20e eeuw ontstaan in Brazilie vanuit de samba (als basisritme) en beïnvloed door de jazz.
Grondlegger van de bossanova-stijl is de Braziliaanse gitarist-zanger-componist Jao Gilberto, die in de eerste plaats de composities van Antonio Carlos Jobim, een meerwaarde gaf en ze naar een groot publiek bracht.
Waarschijnlijk is Jobims "The Girl from Ipanema",het bekendste bossanova-nummer.De bossanova sound is ook erg populair in de lounge.En de sound inspireerd muzikanten over de hele wereld.
Putumayo heeft een nieuwe  cd uitgebracht met BOSSA NOVA FROM ALL AROUND THE WORLD:

1Bïa    Jardim (Jardin D'hiver)
2Nancy Vieira with Tito Paris    Esperança de Mar Azul (Cape Verde/Portugal)
3Didier Sustrac    Tout Seul (France)
42raumwohnung    Melancholisch Schön (Germany)
5Pierre Aderne    Vida de Estrela (Brazil/France)
6Amanda Martinez    Hasta Que Pueda (Canada/Mexico)
7Tom & Joy    Meditation (France)
8Dusko Goykovich    Menina Moça (Serbia)
9Hilde Hefte    Vakker Natt (Corcovado) (Norway)
10Stacey Kent and Jim Tomlinson    So Nice (USA/UK)
11Monla    Railroad (South Korea)
12Kad Achouri    Mon Père à Moi


Milagros Mundo
Postjesweg 23
1057 DV Amsterdam
Nederland

vrijdag 4 maart 2011

JAPANSE BALLONNEN

Om vrolijk van te worden
Vandaag heb ik ze dan eindelijk ontvangen.
Deze vrolijke traditionele Japanse ballonnen;Kami Fusen.
Gemaakt van het Japanse Washi papier.Leuk als mobiel,feest decoratie of als speeltje voor de kids.Plat verpakt en makkelijk op te blazen door het gaatje bovenin.Ook leuk als presentje per post op te sturen.
  
Milagros Mundo
Postjesweg 23
1057 DV Amsterdam
Nederland