zondag 16 januari 2011

PUTUMAYO PRESENTS - YOGAPutumayo neemt je met haar muziek mee op reis.De  cd compilaties komen uit alle delen van de wereld, met titels als Congo to Cuba, Music from the Coffee Lands, Women of Africa, Cairo to Casablanca en Latin Reggae.
Herkenbaar zijn de vrolijke artistieke cd covers van illustratrice Nicola Heindl..De Putumayo cd's zijn echte verzamel items geworden.


Putumayo heeft er een nieuwe cd  bij YOGA
Putumayo werkte voor de yoga cd nauw samen met Sean Johnson, eigenaar van een yogastudio in New Orleans. De muziek kan worden gebruikt om yoga of meditatie te beoefenen.Maar ook om te relaxen. Putumayo heeft dit gecombineerd met muziek uit de hele wereld. Er staat dan ook zowel een Keniaanse zanger op (Ayub Ogada), een muziekgroep uit Costa Rica (Amounsulu) als Krishna Das, een muzikant uit de VS die vooral Indiase muziek maakt.Alle tracks op deze cd zijn akoestische en beschikken over talloze instrumenten, variërend van traditioneel tot eigentijds. Ruim 70 minuten ontspanning.

 Ooit is Putumayo begonnen in Manhattan als een kleine winkelketen met kleding uit de derde wereld.Als achtergrondmuziek werden er compilaties gemaakt met muziek uit de hele wereld op.Hier werd enthousiast op gereageerd. En in 1993 ontstond zo het muziek label Putumayo World Music.In de loop van de tijd kwam er een ‘groove’-serie bij met etnische loungemuziek en een serie platen voor kinderen, met zowel vrolijke dansmuziek als slaapliedjes uit allerlei culturen. Putumayo wil met de muziek de diversiteit in de wereld vieren. Van alle verkochte cd's gaat circa 1% naar het goede doel. Putumayo steunt onder andere de wereldwijde organisaties Oxfam Novib, Terre des Hommes en ook diverse lokale projecten om mensen weer kansrijk te maken.


De tracks
1. Lucknow Project * Ghungate Ke
2. Sean Johnson & The Wild Lotus Band * Om Hari Om/Sharanam Ganesha (Refuge)
3. Shantala * Purnamadah
4. Wah! * Bolo Ram
5. Ben Leinbach & Geoffrey Gordon * Cerulean
6. Karnamrita Dasi * Devaki
7. Niraj Chag * Bangles
8. Amounsulu * El Bosque Eterno de los Ninos
9. Gaura Vani & As Kindred Spirits * Moods of Kirtan
10. Susheela Raman * O Rama
11. Krishna Das* Hanuman Baba
12. Ablaye Cissoko & Volker Goetze * Sira
13. Lama Gyurme & Jean-Philippe Rykiel * Offering Chant
14. Yogini *
Bliss

Milagros Mundo
Postjesweg 23
1057 DV Amsterdam
Nederland+31(0)20-7726750
info@milagrosmundo.com