zaterdag 2 juli 2011

BRAZILIAANS GELUK


Embranca do senhor do bonfim da bahia

De wenslinten van Senor do Bonfim zijn kleurige gelukbrengers uit Brazilie. De gelukbrengers zijn vriendschap lintjes die om de pols gedragen worden.
De gelukslintjes hoor je met drie knoopjes bij iemand om te doen. Elke knoop staat voor een wens. Zodra het bandje afvalt,komen je wensen uit.
De opdruk van de lintjes is portugees "Lembrança Senhor do Bonfim de Bahia" betekent  "souvenir van de Heer van Bahia voor een goede afloop."
De armbandjes zijn oorspronkelijk afkomstig van het bedevaartsoord Senhor do Bonfim. Een populaire heiligdom in Salvador in Brazilië. Gebouwd in 1745, gelegen op een schiereiland buiten de stad, bekend om haar vermogen wensen te vervullen van hen die in hem geloven.
Elke dag reizen duizenden mensen  kilometers af voor een bezoek aan deze bedevaartsplaats waar ze gehoor hopen te vinden aan hun verlangens en gebeden.
Oorspronkelijk, werden ze gedragen rond iemands nek dragen medaillons en heilige beelden vertegenwoordigen hoop en wensen.
Bij Milagros Mundo kun je de Bonfim wenslintjes(Fitas) in diverse kleurtjes krijgen. En ook diverse artikelen gemaakt met Bonfim linten zoals sleutelhangers, etuis en Milagros harten. Fairtrade gemaakt door een groep Braziliaanse vrouwen in de binnenlanden van Pernambuco, een van de armste gebieden in het noordoosten van Brazilië.
GOODLUCK FOR EVERYONE!
Spread the !

Milagros Mundo
Postjesweg 23
1057 DV Amsterdam
Nederland