donderdag 15 december 2011

THIN BLUE LINE


A DEDICATION TO CULTURE

Donderdag 15 december word het nieuwe boek van Patricia Steur & Gordon Toi uitgebracht.  Het boek  " Thin Blue Line " is een ware ode aan cultuur. De Maori's zijn een volk met eeuwenoude tradities. De Ta Moko is een traditionele Maori tatoeage kunst.  Volgens de  Maori cultuur staat het  ontvangen van  een Moko voor  een zeer belangrijke spirituele gebeurtenis. De Moko staat voor ' Mana' ( spirituele kracht ).  Het markeert een verhaal, een gebeurtenis of verandering in het leven van de drager.  
Maori kunstenaar Gordon Toi is internationaal bekend. Hij draagt zijn Maori cultuur uit in schilderkunst, beeldhouwkunst en de traditionele tatoeage kunst. Gordon Toi is een van de voornaamste Ta Moko kunstenaars.
Patricia Steur en Gordon Toi delen hun passie voor tatoeages en de Maori cultuur uit Nieuw Zeeland. Samen hebben ze al eerder een boek uit gebracht, " Dedicated to Blood " . Een boek over de Maori cultuur en de Ta Moko. 
Thin Blue Line laat zien hoe de Ta Moko culturen samenbrengt. Het vertelt over traditie en erfgoed. De Thin Blue Line  vertelt over  hoe de tatoeage kunst de cultuur van de Maori's, de Indische cultuur en de Molukse cultuur met elkaar verbindt .  In het boek staan prachtige potretten van in Nederland wonende Molukkers en Indische mensen  die hun Maori tatoeages - Moko's - van de hand van Gordon Toi laten zien.