dinsdag 15 mei 2012

WITH LOVE FROM AMSTERDAM

 The Chocolatemakers 
Nog niet zolang geleden ontdekte Milagros Mundo de Gorilla bar van de Chocolatemakers. De Gorilla Bar is een bijzonder krachtige biologische fair trade chocolade ambachtelijk gemaakt in Amsterdam.

Gisteren was Milagros Mundo op bezoek bij de Chocolatemakers. Samen met een handje vol wederverkopers, waren wij uitgenodigd door Enver en Rodney, de breinen achter de Chocolatemakers, voor een bijzondere chocolade Masterclass.  De Chocolatemakers zijn vrij uniek. Naast het feit dat zij verse biologische fair trade chocolade maken zijn zij vrijwel de enige chocolade makers in Nederland  die chocolade produceert van cacaoboon tot chocolade reep. De chocolademakers, Enver en Rodney, kopen de biologische cacaoboon direct in bij de boeren voor een eerlijke prijs. Ze selecteren de cacaobonen zelf op kwaliteit en importeren in kleine hoeveelheden. In de masterclass werd in vogelvlucht uitgelegd wat de weg van cacaoboon tot chocolade reep is. Zo zijn we te weten gekomen dat de cacaoboom zijn oorsprong heeft in het Amazone regenwoud.  En dat de cacao boer van essentieel belang is voor de kwaliteit van een goed gefermenteerde cacaoboon. De cacaobonen van de Gorilla bars komen uit Congo.
Zeilende handelsvaart de Tres Hombres

Op dit moment is er een nieuwe lading cacaobonen onderweg vanuit Dominicaanse Republiek. Een zeer bijzondere fairtrade vracht omdat het duurzaam getransporteerd word met het zeilschip de Tres Hombres http://www.zeilendehandelsvaart.nl/.  Aangekomen in Amsterdam zal het ambachtelijke productie proces van cacaoboon tot verpakte chocolade reep  beginnen; selecteren, roosteren, breken, doppe, grinden, walsen, gieten, afkoelen en verpakken. Erg bijzonder zijn de machines van de Chocolatemakers. Er word zelfs gewerkt met een authentieke cacao maalmachine uit 1930, die zijn werk nog uitstekend doet. Elke cacaoboon heeft zijn eigen specifieke smaak. Het proeven van de cacaoboon en diverse chocolade was daarom ook zeer zekers een van de hoogte punten van de chocolade masterclass. Het was bijzonder leuk en leerzaam. Wij danken Enver & Rodney voor de bijzondere middag en het kijkje in de keuken van de Chocolatemakers http://chocolatemakers.nl/. Wij zijn trots op de Amsterdamse Gorilla Bar; (h)eerlijke biologische chocolade ambachtelijk gemaakt met liefde. De Gorilla Bar is verkrijgbaar in melk en puur. Melk bevat 37% en de pure Gorilla Bar  " Silverback " heeft een cacao gehalte van 68%. De Melk & Puur Gorilla Bar zijn beiden verkrijgbaar bij Milagros Mundo € 2,95 ♥  http://milagrosmundo.blogspot.com/search?q=gorilla+bar 
Het selecteren

Grinden " het malen "

Concheren " het walsen"

Het gieten in een mal

de verpakking

" De proeverij ~ tried & tested "