♥ The Chocolatemakers ♥ |
Nog niet zolang geleden ontdekte Milagros Mundo de Gorilla bar van de Chocolatemakers. De Gorilla Bar is een bijzonder krachtige biologische fair trade chocolade ambachtelijk gemaakt in Amsterdam.
Zeilende handelsvaart de Tres Hombres
|
Op dit moment is er een nieuwe lading cacaobonen onderweg vanuit Dominicaanse Republiek. Een zeer bijzondere fairtrade vracht omdat het duurzaam getransporteerd word met het zeilschip de Tres Hombres http://www.zeilendehandelsvaart.nl/. Aangekomen in Amsterdam zal het ambachtelijke productie proces van cacaoboon tot verpakte chocolade reep beginnen; selecteren, roosteren, breken, doppe, grinden, walsen, gieten, afkoelen en verpakken. Erg bijzonder zijn de machines van de Chocolatemakers. Er word zelfs gewerkt met een authentieke cacao maalmachine uit 1930, die zijn werk nog uitstekend doet. Elke cacaoboon heeft zijn eigen specifieke smaak. Het proeven van de cacaoboon en diverse chocolade was daarom ook zeer zekers een van de hoogte punten van de chocolade masterclass. Het was bijzonder leuk en leerzaam. Wij danken Enver & Rodney voor de bijzondere middag en het kijkje in de keuken van de Chocolatemakers http://chocolatemakers.nl/. Wij zijn trots op de Amsterdamse Gorilla Bar; (h)eerlijke biologische chocolade ambachtelijk gemaakt met liefde. De Gorilla Bar is verkrijgbaar in melk en puur. Melk bevat 37% en de pure Gorilla Bar " Silverback " heeft een cacao gehalte van 68%. De Melk & Puur Gorilla Bar zijn beiden verkrijgbaar bij Milagros Mundo € 2,95 ♥ http://milagrosmundo.blogspot.com/search?q=gorilla+bar
Het selecteren
|
Grinden " het malen "
|
Concheren " het walsen"
|
Het gieten in een mal
|
de verpakking
|
" De proeverij ~ tried & tested "
|