dinsdag 1 oktober 2013

ॐ BUDDHIST FILM FESTIVAL ॐ

Simple wisdom of Buddha

"NATURE & NURTURE"

"If we could see the miracle of  a single flower clearly, our whole life would change  ♥


Van 4 t/m 6 oktober vind weer het jaarlijkse Boeddhistisch film festival plaats in Amsterdam. Dit keer is het thema "Nature & Nurture". Het festival zal plaats vinden in het  EYE film museum.  Tijdens het festival draaien er in het EYE filmmuseum maar liefst zestien films en documentaires. Onder meer 'Escape from Tibet', John Cage: 'Journeys in Sound', Brad Warner's 'Hardcore Zen', Feeding your Demons, Tokyo Waka en het verhaal van Krishna Das 'One Track Heart'.


Op vrijdag 4 oktober start het Boeddistisch film festival met de openingsfilm  het meesterwerk 'Samsara'. De opvolger van het prachtige  'Baraka'.


De openingsfilm  'Samsara' van Ron Fricke en Mark Magidson is een must see en audiovisueel spektakel, gedraaid op 70mm. Een meditatie over de cyclus van geboorte, dood en wedergeboorte. Eerder brachten de makers met de bekroonde films Baraka en Chronos een nieuw visuele en muzikale kunst naar de bioscopen. 'Samsara' is gefilmd over een periode van vijf jaar in 25 landen op vijf continenten. 

De openingsfilm krijgt een muzikale introductie door Namgyal Lhamo. Het gehele festival programma kunt u vinden op de site van Buddhist Film Festival Europe http://www.bffe.org/nl/home/ en op de site van het EYE Filmmuseum http://www.eyefilm.nl .


           BUDDHIST FILM FESTIVAL EUROPE

EYE Film Institute 

4 t/m 6 oktober 2013

IJpromenade 1

Amsterdam