donderdag 30 januari 2014

♥ WINTER BLUES REMEDIE ♥

ॐ  Winter blues recept 
Verse gember thee een verwen kruidenelixer, een weldaad voor de geest, het lichaam en de ziel. 
Een klassiek recept uit Zuidoost-Azië om jezelf te verwarmen tijdens de winterdagen en een heerlijke oppepper om de dag te beginnen is huisgemaakte verse gember thee met citroen, limoen en honing. Het recept van verse gember thee is tevens een eeuwen oude remedie bij griep en verkoudheid. Gember heeft verwarmende en een geneeskrachtige werking. Citroen en limoen bevatten beide een hoog gehalte vitamine c, een belangrijke vitamine om je imuum systeem te versterken. Limoen geeft een bite en is iets minder zuur dan citroen. Hoe meer verse gember hoe krachtiger de thee. Honing toevoeging in de verse gember thee is naar smaak. Zelf voeg ik graag ook nog verse munt toe. Dit winter blues recept haal je in een mum van tijd uit je winterdip! Time for Bliss......


ॐ Ingredienten 

gekookt water
 gember
limoen
citroen
honing


Bereidings wijze voor 1 grote kop thee:
Snijd 1 of 2 dunne plakjes gember van ongeveer 3 cm bij 2 mm doorsnee af. Kneus de gember voorzichtig. Zo komt het sap van de gember makkelijker vrij. Leg de gekneusde stukjes in het kopje. Vul het kopje half met koken water.  Halveer de citroen en limoen. Gebruik 1 derde deel van het halfje. Knijp een limoen schijf en een citroen schijf uit. Vul het kopje aan met kokend water. Voeg het sap toe en naar smaak honing. Laat de ingrediënten even trekken voor je het nuttigt. Enjoy!

 *** Zelf voeg ik verse munt toe en bereid ik altijd een volle thermoskan voor een paar kopjes. Voordeel is dat de ingrediënten zo goed kunnen trekken en krijg je een heerlijke krachtige thee. Het laatste kopje is het lekkerst!