woensdag 9 maart 2011

♥ KENANA ♥

    Fairtrade knuffels uit Kenia


Een bijzonder fairtrade project zijn de knuffels met zeer hoog knuffel gehalte van de Kenana groep.Handgemaakt met liefde door vrouwen in Njoro,Kenia.Gebreid van 100% natuurlijk wol of katoen.De kleuren zijn verkregen door het wol of katoen te koken in natuurlijke plant extracten.Omdat de knuffels handgemaakt worden is iedere knuffel uniek.Elke knuffel is gelabeld en persoonlijk gesigneerd door de maakster.
Kenana heeft als doel het persoonlijk leefklimaat van de vrouwen te verbeteren.Met het breien van de knuffels biedt Kenana de vrouwen de mogelijkheid om wat onafhankelijkheid te bereiken en het familie-inkomen aan te vullen.Naast het zorgen voor een inkomen word ook aandacht en zorg besteed aan opleiding en humanitaire zorg.
Er wordt samengewerkt met een reeks gezondheidsklinieken die voorlichting geven op het gebied van HIV/AIDS, gezinsuitbreiding en homeopathie. Deze klinieken dienen niet alleen om de vrouwen te behandelen maar leiden hen ook op zodat de vrouwen goed geïnformeerd zijn en bekwamer worden om voor zichzelf en hun families te zorgen.
Recente collectie 2011 http://milagrosmundo.blogspot.com/2011/10/kenana-babyboom.htmlMilagros Mundo
Postjesweg 23
1057 DV Amsterdam
Nederland