vrijdag 30 september 2011

♥ MOCHILLA ♥


Mochillas - Bolsos Tipico Colombiana
HANDMADE WITH LOVE FROM COLOMBIA

De mochilla, ook wel SuSu genoemd. Deze bijzondere tassen zijn zeer herkenbaar aan haar vrolijke contrasterende kleuren en erg geliefd. De bijzondere ontwerpen in elke tas worden gekenmerkt door geometrische symbolen en elementen uit de natuur als bloemen, planten en dieren. Het is een traditioneel Colombiaans katoenen tas in de vorm van een knapzak, van oorsprong een reistas. Geweven door een volk van weefkunstenaars, de Wayuu. De Wayuu indianen zijn woonachtig op Guijira een schiereiland op de grens van Venezuela en Colombia. De Mochilla is een traditionele schoudertas die op authentieke wijze geweven word.  De weefkunst is  van generatie op generatie doorgegeven en is een erfenis van de voorouders die de weeftechniek aan het begin van de twintigste eeuw hebben geleerd van Katholieke missionarissen . De Wayuu indianen hebben de weeftechniek verfijnd, eigen gemaakt en ontwikkeld tot zeer complexe technieken. De Wayuu indianen zijn niet alleen kunstenaars in het weven van Mochillas. Zij maken ondere andere ook prachtige hangmatten ♥


Mirja Wark, enthousiaste weefster, weeflerares en organisator van textielreizen heeft een bijzonder boek geschreven over de  Wayuu Ze heeft drie jaar in Venezuela gewoond en genoot enkele malen de gastvrijheid van de Wayuu om de weefkunst te leren.
Haar persoonlijke belevenissen, het verhaal van de Wayuu indianen volk van weefkunstenaars en hun bijzondere weeftechnieken zijn samen met een aantal weefpatronen gebundeld in een prachtig vormgegeven boek. Geillustreerd met bijzondere fotos. A true crafters wannahave! Het boek en diverse Mochillas zijn bij Milagros Mundo verkrijgbaar. 

Uniek Wayuu weefkunst boek   € 49,95

Colombian Shakira wears her Mochila with prideMochilla RugzakMochilla  € 99,95


Mochilla  €99,95

Mochilla  € 99,95