zaterdag 1 oktober 2011

Milagros Mundo in het Openluchtmuseum

"Hollandse Nieuwe" 
Elke tijd kent zijn sporen en met zoveel nieuwkomers in Nederland krijgen we er ook gewoonten en tradities bij. Dat inspireerde het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem tot de thematentoonstelling Hollandse Nieuwe.


In het kader van de effecten van migratie in Nederland hangen er foto's van Milagros Mundo in het Openluchtmuseum te Arnhem. Met het assortiment van Milagros mundo met inspirende fairtrade lifestyle cadeautjes uit heel de wereld wil ik,als eigenaresse met Molukse roots, een brug slaan tussen verschillende culturen.Producten uit heel de wereld gemaakt met liefde met een verhaal.

  Vertaald uit het spaans betekent Milagros Mundo: Wonderen Wereld.
Onze wonderen wereld rijk aan Tradities & culturen.Fabelachtige volkskunst en kunstnijverheid met schitterende kleuren. De nalatenschap dat door de eeuwen heen van generatie op generatie is door gegeven.Om gekoesterd worden,om te inspireren en om overgedragen te worden.
De thematentoonstelling Hollandse Nieuwe is nog te zien tot en met 30 oktober 2011 te zien. Nederland is een dynamisch land, met inwoners die komen en vertrekken. Dat is al eeuwenlang aan de orde van de dag en laat zichtbaar of haast ongemerkt sporen na in onze samenleving. Dit jaar besteedt het Openluchtmuseum met Hollandse Nieuwe aandacht aan die effecten van migratie. Hollandse Nieuwe geeft geen antwoorden, maar signaleert, prikkelt en informeert.
De fotos van Milagros Mundo zijn te zien in de museumwinkel.Het assortiment van de museumwinkel is voor deze tentoonstelling speciaal aangepast en aangevuld met fairtrade producten.

Van 1 april t/m 30 oktober 2011 is het museum elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Nederlands Openluchtmuseum
http://www.openluchtmuseum.nl/
Schelmseweg 89
6816 SJ Arnhem
026-3576111