maandag 3 oktober 2011

BRASIL FESTIVAL AMSTERDAM


♥ VIVA BRASIL ! ♥

In de maand oktober & november 2011 staat Amsterdam in het teken van Brasil Festival Amsterdam. Brazilie kent een zeer rijke cultuur. De Braziliaanse cultuur is voor de Brazilianen een lifestyle. Een lifestyle voor alle lagen  van de bevolking arm en rijk. Het is een zeer bijzondere cocktail, het is een crossover van Indiaanse, Afrikaanse en Europese roots. Dit uit zich in haar muziek, beeldende kunst, film, dans, theater, architectuur, literatuur en zelfs culinaire kunst. Tijdens dit festival kan je van alle facetten proeven op 24 locaties in de stad o.a het Rijksmuseum, het Tropentheater, het DeLaMar theater, IDFA, FOAM, Paradiso en het concertgebouw.  
 Vanavond Maandag 3 oktober is de  de spectaculaire  opening op het Museumplein. In Rio de Janeiro stijl word het Brasil Festival Amsterdam officieel geopend door prinses Maxima. De opening begint om 18:45 met  een heuse kleurrijke Carnavals parade door de Van Bearle straat, zoals alleen de Brazilianen die kennen met lichtshows, danseressen in prachtige kostuums, praalwagens, drummers en capoeira dansers.  De parade eindigt op het Museumplein waar prinses Maxima het festival officieel opent. Gevolgd door een geweldige show van muziek, dans en vuurwerk.
Ben je al nieuwsgierig naar  " The Brasil Experience "...check het zinderende programma op  http://www.brasilfestival.nl/   

Geen opmerkingen: