zaterdag 14 mei 2011

Let'sch Photography


"De wereld kunnen we niet veranderen,iemands wereld wel"

Sinds kort sieren er twee prachtige canvasdoeken aan de muur van Milagros Mundo.Het is de fotografie van World Potraits winner Mirjam Letsch.  Letsch is antropologe, freelance fotograaf en journalist en sinds 1989 reist zij veel in Azië, voornamelijk India en Vietnam.Met haar bedrijf Letsch & de Clercq Visuals maakt zij producties in woord, beeld en geluid, variërend van etnische portretfotografie, reisreportages tot film. Zij heeft ook een aantal boeken uitgebracht waaronder Reishandboek Rajasthan en Voettochten door Nepal. Haar beeldarchief bestaat met name uit foto's gemaakt in India, Vietnam, Cambodja, Laos, Nepal en Tibet.
http://mirjamletsch.com/

Fairtrade Photostock
Met haar werk zet zij zich ook graag in voor het goede doel.Zo werkt zij ook als World Potraits fotografe.Veel fotomateriaal waarop mensen uit tweede- en derde-wereldlanden zijn afgebeeld,wordt zomaar gebruikt voor uiteenlopende publicatiedoeleinden.Terwijl de fotos vaak tot grote successen leidt,zien de modellen hier vaak niets van terug.World Potraits heeft een unieke Fairtrade photostock collectie met potretten van mensen uit de hele wereld.
Het mooie van World Potraits is dat de geportretteerde meedeelt in de opbrengst. Iedere keer als een foto wordt gepubliceerd ontvangt de daarop afgebeelde persoon een percentage van de opbrengst.Letsch heeft ook een eigen beeldarchief waarmee het zelfde doet als World Potraits.

http://www.world-portraits.com/home.pp
Duniya Foundation
Naast World Potraits zet Mirjam Letsch zich ook met hart en ziel in als fotografe en voorzitter van Duniya Foundation.Stichting Duniya ooit begonnen in een sloppenwijk  in Varanassi, India en  nu ook actief in Vietnam.Een stichting die geheel afhankelijk is van particuliere donaties.De projecten bestaan onder andere uit Duniya Education(onderwijs),Duniya Nutrition(gezonde voedingsleer),Duniya Decoration(een kunstnijverheids atelier voor Goodgoods webwinkel),Duniya Operation(financieren van medische operaties o.a voor gehandicapte kinderen) en Duniya Revalidation & Rehabilitation(financieren van Rehabilitaties).
Milagros Mundo
Postjesweg 23
1057 DV Amsterdam
Nederland
      +31(0)20-7726750  
info@milagrosmundo.com